Noordkop Opvoedondersteuning

verbinden vanuit eigen wijsheid

 
 


OpvoedParty


Hoe fijn zou het zijn om met andere ouders ideeën en suggesties rondom opvoeden met elkaar uit te wisselen? Niet bij het schoolhek of langs een sportveld, maar in een rustige setting bij iemand thuis. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee.

Een OpvoedParty biedt deze mogelijkheid!


Wat is een Opvoedparty?

Een OpvoedParty is gezellig, verfrissend en leerzaam voor een ieder die met opvoeden te maken heeft. Deze vindt plaats bij iemand thuis en wordt deskundig begeleid. Er wordt gesproken met elkaar over alledaagse dilemma’s die u tegenkomt in de opvoeding. Elkaar op weg helpen is de kern van een succesvolle OpvoedParty.


Leren van en met elkaar

Het voordeel van opvoeden is dat u niet helemaal zelf het wiel hoeft uit te vinden. Door met andere opvoeders in gesprek te gaan krijgt u wellicht nieuwe inzichten, antwoorden op knagende vragen, nieuwe inspiratie of juist dat steuntje in de rug. Door de kleinschaligheid (6 tot 10 deelnemers) en de deskundige begeleiding, is er voldoende gelegenheid om uw vragen te beantwoorden en een ander te voorzien van eigen tips en/of ideeën.

Na deze middag/avond heeft u tips waar u thuis direct mee aan de slag kan.


Onderwerpen

Door middel van een spelvorm wordt iedere deelnemer actief betrokken bij de onderwerpen. Aan de hand van situatieschetsen, uitgangspunten en dilemma’s gaan we met elkaar in gesprek.

We praten aan de hand van de volgende thema’s:
– Zelfbeeld en zelfvertrouwen
– Grensoverschrijdend gedrag
– Communicatie

Maar u kunt natuurlijk ook zelf een onderwerp aankaarten waar u het over zou willen hebben.


Zelf organiseren?

U kunt eenvoudig een OpvoedParty bij u thuis organiseren. Daarbij kunt u zelf gratis deelnemen, de andere deelnemers betalen 6,00 pp.


Onderneem daarvoor de volgende 3 stappen:

  1. Neem contact op met mij om datum, locatie, tijdstip en thema vast te leggen. U kunt alle vragen stellen die u nog heeft voor de organisatie.
  2. Nodig minimaal 6 (betalende) vrienden, vriendinnen, kennissen, familieleden of buren uit voor uw OpvoedParty.
  3. Op de afgesproken datum kom ik bij u thuis. U hoeft alleen voor koffie/thee (en iets lekkers?), een tafel en genoeg stoelen te zorgen. Ik regel de rest.

Bent u de volgende gastheer of –vrouw die een OpvoedParty geeft of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op via de contactpagina.


OpvoedParty is een initiatief van Katrien Laane. http://opvoedparty.nl/